Construcció sana i ecològica feta amb les mans, la ment i el cor

ANNA CASTILLA VILA


Em vaig graduar en Disseny d’Interiors per l’Escola Superior de Disseny ESDi (Universitat Ramon Llull). Insatisfeta amb els mètodes de construcció moderns convencionals, que veig com un amuntegament insalubre de productes industrials i de la mala qualitat, em vaig decidir a fer el Màster en Bioconstrucció de l’IEB (Instituto Español de Baubiologie). Allà vaig conèixer una perspectiva de la construcció en què es prioritzava el sentit comú, l’ecologia i la salut. A partir d’aquell moment i amb la intenció de portar a terme un canvi en els mètodes de construir, em vaig posar mans a l’obra i així va començar la meva carrera professional en els revestiments naturals.

He viatjat a diferents països amb la curiositat i les ganes d’aprendre sobre les diferents tècniques i possibilitats dels materials. Aquesta passió m’ha portat a treballar, col·laborar i participar en tallers a diferents punts d’Espanya així com en diversos països: el Regne Unit, França, Grècia, Croàcia, la República Txeca, el Marroc, Panamà, Colòmbia, els Estats Units i el Canadà.

Vaig rebre la beca de formació Building Craft Apprenticeship al Regne Unit, de l’organització Prince’s Foundation, durant la qual vaig tenir l'oportunitat de conèixer els i les mestres del sector, treballant mà a mà i absorbent aquells coneixements de la construcció tradicional que només falta una generació perquè es perdin. Des de llavors, continuo col·laborant en projectes al Regne Unit.